Menu

Με το O & LS, συμμετέχουμε σε πολύ διαφορετικούς τομείς: Βλέπουμε το σύστημα και την λειτουργία στην αποθήκη στο σύνολό της – οργανωτικά, τεχνικά καθώς και τις διαδικασίες – και βρίσκουμε τα σημεία συμφόρησης και αποκαλύπτουμε δυνατότητες βελτίωσης. Η τεράστια εμπειρία της ομάδας μας και οι πολυάριθμες βέλτιστες πρακτικές που διαθέτουμε μας δίνουν μεγάλη βοήθεια σε αυτό, γιατί κάθε σύστημα είναι διαφορετικό και χρειάζεται μια εξατομικευμένη προσέγγιση “, προσθέτει ο Χρήστος Δούκας, ειδικός της PLC στην ομάδα της O & LS.

Το μεγάλο πλεονέκτημα του O & LS είναι ότι οι επιδόσεις και η αύξηση της αποδοτικότητας είναι συνήθως δυνατές χωρίς μεγάλα κατασκευαστικά μέτρα ή επενδύσεις. Ένα παράδειγμα όπου πολλές μικρές αλλαγές έκαναν την  μεγάλη διαφορά είναι το κέντρο διανομής της φαρμακευτικής εταιρείας Sanofi, όπου ο Μιχαήλ και ο Χρήστος ήταν στη δουλειά.

Η Sanofi είναι μια παγκόσμια ηγετική φαρμακευτική εταιρία με έδρα τη Γαλλία και βασίζεται σε τεχνολογίες αυτοματισμού KNAPP σε διάφορες τοποθεσίες στην Ευρώπη. Αυτό συμβαίνει και στη θέση Frankfort, όπου το κέντρο διανομής λειτουργεί από το 2011. Το 2014, η Sanofi προσέγγισε την KNAPP επειδή η απόδοση και η παραγωγικότητα της αποθήκης δεν ικανοποιούσαν τις επιχειρησιακές ανάγκες.

Αυτό ήταν προφανώς περίπτωση της ομάδας O & LS. Στην αποθήκη, ο Michael Wippich, ο Χρήστος Δούκας και η ομάδα έδωσαν μια σαφή εικόνα της κατάστασης. Μετά από μια εκτενή εξέταση των αιτιών και μια λεπτομερή ανάλυση των επιχειρηματικών περιπτώσεων, διαδικασιών, ειδών  και εσωτερικών διαδικασιών, έγινε φανερό ότι θα μπορούσε να σημειωθεί κάποια  βελτίωση στην απόδοση του συστήματος. “Μία από τις μεγάλες προκλήσεις ήταν να αποκτήσουν οι εργαζόμενοι καλύτερη γνώση του χειρισμού του συστήματος και, πάνω απ όλα, μαζί με τα πλεονεκτήματα της αυτοματοποιημένης λύσης, διότι αυτά πρέπει να τα στηρίξουν στο έργο τους. Σε τεχνικό επίπεδο, ήταν απαραίτητο να βελτιωθεί η διαθεσιμότητα και η σταθερότητα του συστήματος. Αυτό το πετύχαμε κυρίως μέσω του σωστού χειρισμού του συστήματος από το προσωπικό », υπενθυμίζει ο Michael Wippich.

“Εδώ είχαμε να κάνουμε  συχνά με μικρά σχετικά  πράγματα,  όπως απενεργοποίηση του σταθμού εργασίας όταν ένας υπάλληλος πηγαίνει σε διάλειμμα. Με αυτόν τον τρόπο, δεν μεταφέρονται περαιτέρω δοχεία στο σταθμό,  που διαφορετικά αυξάνει το δυναμικό συσσώρευσης ή ενεργοποιεί ένα σφάλμα συστήματος. Οργανωτικά, ένας άλλος υπάλληλος θα μπορούσε απλώς να αναλάβει κατά τη διάρκεια των διακοπών. Με τη βελτιστοποίηση των οργανωτικών και υλικοτεχνικών διαδικασιών σε ορισμένες περιοχές της Sanofi, πετύχαμε μια αύξηση απόδοσης μεταξύ 65 και 100 τοις εκατό, χωρίς να χρειαστεί ποτέ να πραγματοποιήσουμε τεχνικές αλλαγές στο σύστημα. Aπό  τεχνικής πλευράς  προσαρμόσαμε μερικούς οπτικούς αισθητήρες και ε το σύστημα ελέγχου PLC “, προσθέτει ο Χρήστος Δούκας. Η αποστολή του Sanofi Frankfort ήταν μια πλήρης επιτυχία. Ο Walter Heider, επικεφαλής της πλατφόρμας διανομής στο κέντρο διανομής Frankfort, είναι επίσης ενθουσιασμένος: “Τα πλεονεκτήματα της υποστήριξης λειτουργίας και εφοδιαστικής από το KNAPP είναι προφανή. Η ομάδα της O & LS εργάστηκε απευθείας στην περιοχή με τους τεχνικούς μας για τις ρυθμίσεις των παραμέτρων του συστήματος κατά τη διάρκεια της καθημερινής επιχείρησης, κάτι παρόμοιο με την ανοικτή χειρουργική επέμβαση καρδιάς. Οι επιτυχείς προσαρμογές εφαρμόστηκαν άμεσα  στις τρέχουσες επιχειρησιακές λειτουργίες. Ο βασικός παράγοντας ήταν η εμπειρία της ομάδας – σε καμία περίπτωση δεν πετύχαμε δραματικές βελτιώσεις στη λειτουργία του συστήματος. ”

Διαβάστε το δημοσιευμένο PDF εδώ

Up LAS Solutions